Veelgestelde vragen

  •  Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Polleur, dit ligt nabij Spa in de Belgische Ardennen. Vanaf Maastricht is het ong. 50km naar onze locatie. De meeste activiteiten vinden hier plaatst m.u.v. een aantal activiteiten waarbij er een klein stuk gereden dient te worden met de auto (op eigen gelegenheid). Op de tarieven pagina kun je per activiteit zien hoeveel de reistijd bedraagt, dit is de heen- en terugreis vanaf Polleur.

  • Welke kleding kan ik het beste aantrekken?

Het komt regelmatig voor dat slechts 1 persoon, die het arrangement bij ons geregeld heeft, op de hoogte is van het programma. Vaak met als reden dat het een verrassing is voor de rest van de groep. Dit is natuurlijk prima, maar zorg er dan wel voor dat iedereen op de hoogte is van het kledingadvies, desnoods laat je ze alle kleding meenemen voor alle activiteiten dan zijn ze in ieder geval op alles voorbereid. Bij elke activiteit staat een kledingadvies.

  • Hoe kan ik een activiteit of een arrangement reserveren?

Er zijn verschillende manieren om een activiteit of arrangement te reserveren, dit kan telefonisch via: 0032 (0) 87 30 77 30 wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Het is alleen het meest praktisch om tussen maandag en vrijdag te bellen tussen 09:00-17:00u. Je kunt ook een e-mail sturen naar: seeyou@survivallife.nl met jouw wensen. Je kunt daarnaast ons contactformulier invullen en wij nemen dan z.s.m. contact met je op, of je vult het boekingsformulier in zodat je direct de gewenste activiteit(en), maaltijd(en) en/ of overnachting(en) kunt aangeven.

  • Welke stappen moet ik ondernemen om een reservering definitief te maken?

Zodra je bij ons een aanvraag doet dan ontvang je van ons een vrijblijvende offerte, als je akkoord bent met deze offerte dien je deze ondertekend tezamen met de algemene voorwaarden terug te sturen (via e-mail, fax of per post). Zodra wij de documenten hebben ontvangen sturen wij een bevestiging met betalingsvoorwaarden, het kledingadvies en de reisroute om naar onze locatie te kunnen komen.

  • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Zodra je de documenten aan ons hebt teruggestuurd wordt de bevestiging opgemaakt. Twee weken na de bevestigingsdatum dient 50% van het arrangement te worden aanbetaald, de andere 50% dient 6 weken voorafgaand aan het arrangement te worden betaald. De betaling dient te worden overgeschreven naar een Nederlands rekeningnummer (9690660). De overige voorwaarden kun je nalezen in de algemene voorwaarden, die je bij een offerte aanvraag krijgt toegestuurd.

  • Wat zijn de regels m.b.t. het consumeren van alcoholische dranken?

Voor en tijdens de activiteiten is het NIET toegestaan om alcohol te nuttigen, dit omdat wij de activiteiten die wij organiseren veilig willen laten verlopen. Daarbij is het ook vervelend voor onze instructeurs om met een groep aan de slag te gaan die teveel alcohol heeft genuttigd. Na de activiteiten is het natuurlijk mogelijk om een lekker drankje te nuttigen, tenzij er in de avond nog een activiteit ingepland staat (zoals een Dropping of Night Challenge).

  • Zijn er stage mogelijkheden bij jullie in de Belgische Ardennen?

Survival Life is een erkend leerbedrijf wat uitgebreide mogelijkheden biedt voor een stage. Daarnaast kun je als instructeur ook bij ons aan de slag in een parttime functie als oproepkracht. Bekijk de stagemogelijkheden en de werkmogelijkheden.

  • Kun je als je zwanger bent deelnemen aan buitensportactiviteiten?

Wij adviseren aan zwangere dames om zelf zo goed mogelijk aan te geven hoe beperkt je bent door je zwangerschap. Sommige activiteiten zijn voor de ene zwangere dame wel mogelijk maar voor de andere niet, dit is heel persoonlijk omdat niet iedereen dezelfde ‘klachten’ heeft tijdens haar zwangerschap. Activiteiten waarbij er een klimgordel gedragen dient te worden worden door Survival Life niet aangeraden.Dit gaat om: Klimmen & Abseilen (XL), High Rope Parcours, Challenge Parcours (XL), Tokkelen, Klimtoren, Via Ferrata en de Night Challenge. Tevens raden wij de volgende activiteiten niet aan voor zwangere dames: Down-Hill-Step, Outdoor Step, Kajakken/ Raften, Quadrijden, Speleologie (XL), Paintball, Mountainbiken en Canyoning. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen als je advies wilt inwinnen hierover.