Dropping in de Ardennen

Wil je de samenwerking skills van je groep testen? Dan is een dropping een leuke test. Bij aankomst op onze hoofdlocatie stap je in de busjes en word je naar een geheime locatie gebracht. Vanaf hier ga je met beperkte middelen de weg terug naar onze hoofdlocatie zoeken. De dropping is een leuke manier om erachter te komen wie goed is in navigeren en hoe de samenwerking loopt om als groep de weg te vinden. Doordat je als groep moet communiceren en samenwerken is dit een leuke activiteit voor een teambuilding. We hebben drie verschillende droppings met ieder zijn eigen uitdagingen.

Dropping

Bij deze uitdagende dropping krijg je enkel een kaart om de weg terug te vinden. Na  een korte uitleg over de kaart en oriëntatietips ga je op pad met het eerste deel van de kaart. Op de kaart die jullie ontvangen staat een waypoint waar je heen moet navigeren om het tweede deel van de kaart te verkrijgen. Pas vanaf dan kun je uitzoeken waar jullie eindpunt is of te wel onze hoofdlocatie. Houden jullie het hoofd cool tijdens het navigeren met de groep?

Portofoondropping (v.a. 12 personen)

Deel de groep op in twee of meer groepen en stap in verschillende busjes. Iedere groep rijdt naar een andere locatie. Enkel één groep krijgt naast een portofoon ook een kaart. Na uitleg van de instructeur over het gebruik van de portofoon, ga je het eerste contact met de andere groep(en) maken. Iedere groep heeft uiteraard een portofoon en slechts één groep de kaart. Door onderling contact te houden over wat men ziet, proberen de groepen elkaar eerst te vinden. Daarna kunnen de groepen gezamenlijk de weg  terug naar onze hoofdlocatie zoeken.

Gemiddeld duren de droppings ongeveer 2 uur. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het tempo dat groepen lopen. De dropping worden over het algemeen in de avond gedaan, maar zijn ook overdag mogelijk. Houdt er dan echter wel rekening mee dat het effect van een dropping minder zal zijn.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Adventure Walk groep

  Adventure Walk

  De ideale familie activiteit, een ruige wandeltocht door de Ardense bossen en weilanden.

 •  
  helikopter dropping is een unieke activiteit waardoor je de prachtige omgeving van de belgische ardennen vanuit de lucht en te voet kan bewonderen

  Helikopter dropping

  Speciaal voor de echte durfal bieden wij een spectaculaire helikopter dropping aan!