Night Challenge in de Ardennen

Als het donker begint te worden starten we de Night Challenge. Tijdens de Night Challenge word er heel wat geklommen en geklauterd. Dit alles gebeurt enkel met het licht van de maan en je hoofdlamp. Je gaat beginnen met het overbruggen van een touwbanenparcours over het water. Doordat de bruggen op ongeveer 2 meter hoogte hangen zul je gezekerd zijn. Hierdoor is de kans op in het water vallen klein, maar natte voeten zijn wel mogelijk! Het parcours bevat onder andere stabiele bruggen, maar ook enkele zeer onstabiele bruggen. Hoe verder je stroomopwaarts komt hoe uitdagender de bruggen.

Hoogte in het donker

Vervolgens ga je een touwparcours volgen hoog tussen de bomen. Hier is een klimparcours dat tussen de 6 en 11 meter hoog ligt. Dit parcours heeft zijn eigen uitdagingen. Doordat er veel variatie en niveauverschil is, blijft het voor iedereen uitdagend. Je sluit het parcours af met een lus op 11 meter hoogte. Deze lus bestaat uit verschillende ziplines(tokkelbanen). Overdag zijn deze al te gek, maar in het donker is het nog spannender, omdat je niet ziet waar je uit komt. Je sluit af met een spectaculaire tokkelbaan over het water van 80 meter lang waarbij je weer op de grond terecht komt. Waag de sprong in het donker en geef jezelf over aan de snelheid.

De gehele activiteit wordt onder het toeziend oog van onze instructeurs gedaan. Mocht iemand problemen hebben of niet meer verder durven, zullen zij ervoor zorgen dat je op een geheel veilige manier weer met beide benen op de grond komt.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Gps tocht en wandeling door de prachtige bossen van de Belgische Ardennen

  Dropping

  Met wagens worden jullie naar een geheime plek gebracht. Hiervandaan zullen jullie zelf de weg terug moeten zien te vinden.

 •  

  High Rope Parcours (XL)

  Touwbanen parcours in de bomen, verschillende uitdagende touwbruggen zoals een trapeze, balkenbrug en variatiebrug.

 •  
  Klimparcours over het water

  River Ropes

  Touwbanen parcours over het water. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een pinguin-brug, lussenbrug, balkenbrug, indianenbrug, touwnet en meer.