Mountainbiken Ardennen

Mountainbiken in de Ardennen is een van de meest geliefde activiteiten tijdens een outdoor uitje. Het bosrijke laaggebergte in Wallonië is de ideale omgeving om te mountainbiken. Je kunt er zowel afdalen als klimmen dankzij de heuvels en er zijn ook vele singletrack bospaden waar technische stuurkunsten vereist zijn. Zowel jongeren als volwassenen kunnen genieten van MTB in de Ardennen, want iedereen kan van een andere uitdaging genieten. Ongeacht je fietservaring zul je veel plezier hebben in een MTB tocht door de Ardennen.

Bekijk onze mountainbike activiteiten

 •  
  mountainbike huren in de ardennen verhuur

  Mountainbike/MTB – verhuur

  Na een korte uitleg over de mountainbike kun je met of zonder een route een eigen tocht maken over verharde of onverharde paden.

 •  
  Downhill mountainbiken in de Belgische ardennen

  Mountainbike/MTB – down hill

  Geen zin om naar boven te fietsen, maar wel in een ruige tocht naar beneden? Dan is de Down Hill mountainbike de activiteit die je zoekt.

 •  

  Mountainbike verhuur incl. route

  De Ardennen lenen zich uitstekend voor een mooie tocht op de mountainbike. Na een instructie krijg je een geschreven foto-route mee.

 •  

  Mountainbike/MTB – dirt track

  Met een instructeur fiets je een zeer gevarieerde route langs de mooiste bospaadjes, weggetjes en riviertjes in de omgeving.

Mountainbike huren

Het is bij Camping Polleur mogelijk om een mountainbike te huren. U kunt mountainbikes maximaal 8 uur huren. Tijdens openingstijden van de receptie kunnen mountainbikes worden opgehaald. Gehuurde mountainbikes dienen dezelfde dag voor 18:00 teruggebracht worden. De mountainbikes moeten namelijk schoongemaakt worden en wanneer nodig eventueel ook gerepareerd worden. Daarnaast is het ook niet verantwoord om in het donker in de Ardennen te mountainbiken. Kinderen tussen de 8 en 15 jaar kunnen skelters huren bij de receptie. Deze kunnen wel voor 24 uur gehuurd worden.

Mountainbiken in de Ardennen

De Ardennen is een paradijs voor mensen die graag mountainbiken. Door de Ardennen lopen diverse mountainbikeroutes, deze lopen onder andere rondom plaatsen zoals Spa, Theux, Malmedy en Durbuy. De mountainbikeroutes zijn allemaal in de buurt van Camping Polleur te vinden. De routes zijn elk duidelijk aangegeven en leiden u langs prachtige plekken. De routes verschillen in de moeilijkheidsgraad en inspanningsniveau. Sommige routes zijn heuvelachtiger dan andere routes, terwijl andere routes een stuk technischer zijn door de grote stukken singletracks en het nodige stuurwerk. Ook zijn er routes met stukken verharde weg erin. De Ardennen is dan ook het ideale gebied om rond te fietsen voor iedere mountainbike liefhebber. Heeft u nog niet zo vaak op een mountainbike gezeten? Er zijn ook mountainbikeroutes voor beginners, u kunt hiernaar vragen bij de receptie of aan een van de instructeurs.

Wielrennen in de Ardennen

De Ardennen is niet alleen erg populair onder mountainbikers, maar ook onder wielrenners. Dankzij de vele pittoreske dorpjes heeft elke route erg veel karakter. Door de verschillende heuvels die u tijdens de route zult beklimmen zult u na de tocht aan uw kuiten voelen dat u uw best gedaan heeft. U fietst in dezelfde omgeving als de profrenners tijdens de grote wielerwedstrijden zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Probeer zelf ook de Muur van Hoei te beklimmen tijdens een ritje in de Ardennen of te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Roche aux Faucons.

Heeft bovenstaand verhaal u overtuigd en komt u binnenkort een mountainbike huren voor een ritje in de Ardennen? U kunt deze activiteit reserveren via het reserveringsformulier. Hierbij kunt u naast een mountainbike huren ook eventueel een accommodatie en verschillende maaltijden bijboeken.