Dirt Track mountainbiken in de Ardennen

Als je in de Belgische Ardennen bent behoort mountainbiken ook echt tot de dingen die je moet doen als je er bent. De bossen, het heuvelachtige landschap en de vele routes bieden mooie mogelijkheden om te gaan mountainbiken.

Samen met onze instructeurs ga je het bos in om met de mountainbike een mooie tocht te maken door de omgeving. Tijdens de tocht zullen de instructeurs je tips en tricks geven om de juiste techniek te hanteren. Op deze manier kun je zo soepel mogelijk de klimmetjes en afdalingen die je tegenkomt overwinnen. Samen met de instructeurs ga je over de mooiste paadjes door het bos fietsen. Als het geregend heeft zal het moeilijk zijn om niet als een dalmatiër uit het bos te komen van alle modderspetters. De lengte en het tempo van de tocht wordt samen in overleg met de groep afgestemd op het niveau van de groep.

Voor deze tocht is mountainbike ervaring niet nodig maar een basisconditie is wel gewenst en passie voor mountainbiken kan van pas komen. Het voordeel aan de begeleiding van een ervaren instructeur is dat hij het bos op zijn duimpje kent en een mooie route op jullie niveau kan uitstippelen. Je hoeft niet met een kaart de weg uit te stippelen dat wordt al gedaan voor jullie.