Via Ferrata in de Ardennen

Via ferrata is een term die uit het alpinisme komt en betekent “ijzeren weg”. Het is namelijk een uitgezet parcours met staalkabels en beugels langs een rotsmassief. Je zult jezelf steeds moeten overklikken met karabiners om het parcours te beklimmen. Op ongeveer een half uur rijden van onze hoofdlocatie ligt een prachtige rotswand met verschillende uitdagingen en heel wat hoogtemeters.

Je krijgt van ons een gordel met twee karabiners (klettersteigset) en een helm. Als dit allemaal aan is volgt de uitleg over het materiaal en het gebruik hiervan waarna de klim gaat beginnen. Je gaat geleidelijk al hoogtemeters maken door verschillende bruggen en klimmetjes. Na heel wat zigzaggend omhoog klimmen langs de rotswand ben je boven aangekomen. Hiervoor heb je al 50 meter geklommen en kun je genieten van een prachtig uitzicht. Op dit hoogtepunt zal er een himalayabrug volgen die je dient over te steken. Dit is een brug die bestaat uit drie kabels, een kabel waar je over loopt en de andere twee om je aan vast te houden. Daarna volgen nog twee tyroliennes (dit is een soort zipline) over het ravijn.

Zo heeft de Via Ferrata veel uitdagende aspecten. De hoogte, de vaardigheid, de ziplines en onstabiele bruggen. Samenwerking is hierbij ook niet geheel onbelangrijk want op veel momenten kun je elkaar helpen en tips geven. Afhankelijk van de behendigheid van de groep zal de activiteit ongeveer 2,5 uur duren en is mogelijk voor groepen vanaf 12 personen.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Klimmen en abseilen

  Klimmen en abseilen

  Diverse klimroutes en abseils, waarbij je de beginselen van het klimmen & abseilen kunt leren op een natuurlijke rotswand.

 •  

  Speleologie XL

  Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om de gangenstelsels te verkennen. Meer geschikt voor de echte waaghals!

 •  

  High Rope Parcours (XL)

  Touwbanen parcours in de bomen, verschillende uitdagende touwbruggen zoals een trapeze, balkenbrug en variatiebrug.