Klimmen en abseilen Ardennen

Wilt u de uitdaging aangaan door te gaan klimmen en abseilen in de Ardennen? De Ardennen staan bekend als een prachtig laaggebergte. In dit gebied vind u veel natuurlijke rotswanden.

Een populaire klim- en abseillocatie

De Ardennen is een bekend gebied voor klimmers. De sport klimmen wordt steeds populairder. Wilt u zelf een keer tegen een natuurlijke rotswand omhoog klimmen in plaats van in een hal?  Beleef de twee verschillende abseil mogelijkheden en beklim drie klimroutes naar keuze.

Veiligheid tijdens het beklimmen van rotswanden

Veiligheid is onze hoogste prioriteit bij het beoefenen van klimmen en abseilen in de Ardennen. Survival Life beschikt zelf over een natuurlijke rotswand in de Ardennen. Deze rotswand kunt u met verschillende klimroutes beklimmen. De klimroutes verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Voordat u omhoog klimt, geven wij eerst een uitgebreide instructie. In deze instructie leggen wij uit hoe u veilig omhoog klimt en hoe het zekeren werkt. Na de instructies kan het klimmen beginnen. De persoon die u zekert, zorgt onder toeziend oog van de instructeur ervoor dat u veilig omhoog kunt klimmen en dat u dus niet naar beneden kunt vallen. Klimmen in de Ardennen biedt u een échte avontuurlijke dag.

Benieuwd naar hoe u moet abseilen?

Nadat u naar boven bent geklommen, moet u natuurlijk ook weer naar beneden. Tijdens deze activiteit gaat u abseilend naar beneden. Lukt het niet om naar boven te klimmen, maar wilt u wel abseilen? Ook zonder te klimmen is het mogelijk om te abseilen van de rotswand. Via een andere toegangsroute kunt u naar het abseil plateau gaan. Hier kunt u aan een touw naar beneden zakken. U bepaalt hierbij zelf het tempo waarmee u naar beneden zakt. Onze instructeur zorgt voor uw veiligheid en een goede begeleiding.

Boek snel uw avontuurlijke klim

Wilt u deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure. In alle andere gevallen kunt u gemakkelijk online reserveren. Heeft u vragen over het klimmen en abseilen? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  speleologie grotten in de ardennen

  Speleologie

  Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om lopend en kruipend de gangenstelsels te verkennen. Een ware belevenis!

 •  
  challenge groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  
  Tokkelen in de ardennen

  Tokkelen

  Ervaar de snelheid van een spectaculaire tokkel (deathride).