Speleologie XL in de Belgische Ardennen

Wilt u deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Speleologie XL is een goede activiteit om van je groep een team te maken. Dit omdat je samen een unieke ervaring gaat beleven. Onder begeleiding van een ervaren instructeur ga je een niet toeristische grot afdalen. Hier staan de nodige uitdagingen op je te wachten. Al lopend, soms kruipend en klimmend ontdek je de grot. Van nauwe gangetjes waar je op je buik doorheen moet glijden tot grote kamers.

De instructeur zal voorop gaan en geeft tips en tricks hoe je het beste door een passage kan komen. Deze tips dienen doorgegeven te worden aan de rest van het team. Communicatie en samenwerking is erg belangrijk tijdens de tocht. Durven jullie ook de lampjes uit te doen om te ervaren wat totale duisternis is?

Speleologie XL met dubbele abseil

Wat de XL variant zo gaaf maakt is dat er twee abseils in de grot in zitten. Je krijgt van ons een gordel aan en de benodigde materialen waardoor je twee keer een abseil gaat beleven van ongeveer 7 meter per abseil. Abseilen in een grot met enkel je hoofdlamp als licht is een unieke ervaring die je niet veel ziet in de Belgische Ardennen.

Als je beide abseils gedaan hebt kom je op het laagste punt van de grot uit. Vanaf hier ga je in tweetallen terug omhoog klimmen. Door middel van een klettersteig methode klim je omhoog. Dit zijn beugels in de rotswand en alles zal gezekerd aan kabels gaan. Doordat je als groep moet samenwerken en communiceren is dit een geschikt activiteit voor de teambuilding in een groep.

Tijdens de schoolvakanties is het ook mogelijk om de Speleologie XL met een kleinere groep te doen. Bekijk hier de mogelijkheden.