High Rope Parcours Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Als je in de Belgische Ardennen bent moet je ook een keer geklommen hebben. Wij beschikken over een gevarieerd klimparcours in en tussen de bomen. Na een uitgebreide uitleg over het gebruik van het materiaal volgt een oefenparcours aan de grond waarbij gekeken wordt of je het zekersysteem onder de knie hebt. Daarna klim je via een ladder omhoog en kom je op een plateau waar alle klimroutes beginnen.

We hebben ons groeiende klimparcours opgesplitst in twee opties: het ‘high rope parcours’ en het ‘high rope parcours XL’. Hieronder vertellen we het verschil: 

High Rope Parcours
High rope parcours bestaat uit 4 gave klimroutes met diverse touwbanen tussen de bomen op ongeveer 6-8 meter hoogte. Er zijn verschillende niveau’s betreft moeilijkheid van 1 tot en met 4. Tijdens deze klimroutes tussen de bomen kom je verschillende dingen tegen zoals een tyrolien, touwnet, een slinger, balkenbrug, slackline en nog veel meer! Deze activiteit duurt ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van hoe snel je klimt), na de 4 klimroutes ben je klaar en ga je weer naar beneden. 

High Rope Parcours XL
Voor de echte durfalls is de XL variant gemaakt. Hierbij mag je alle 4 de klimroutes van de ‘normale high ropes‘ gebruik maken. Daarnaast kun je hogerop naar maar liefst 18 meter hoogte met een mooi uitzicht. Je kunt het einde van de zipline niet eens zien want deze is maar liefst 80 en 200 meter lang. 5 gave ziplines wachten op jou op grote hoogte, durf jij dit aan? Door Middel van ladders en een gave klimroute met onder andere ’the stairway to heaven’ kom je naar die hoogte toe. 

Deze gave routes geven absoluut een extra beleving van de activiteit en klimmen in de ardennen, dit kun je eigenlijk niet missen! Deze activiteit duurt zeker 2 uur (afhankelijk van hoe snel je klimt), nadat je alle routes hebt gedaan en genoeg adrenaline hebt gehad door de 200 meter zipline ben je klaar. Het High rope parcours XL is een gave uitbreiding op ons huidige high rope parcours met NIEUWE routes en met meer hoogte en snelheid! 

LET OP: Als je besluit de niet XL versie te kiezen kun je dus enkel de 4 klimroutes doen als je op het parcours bent en niet de ziplines. Denk dus goed na vooraf welke variant je wilt!

Overige informatie

De gehele activiteit wordt onder het toeziend oog van onze instructeurs gedaan. Mocht iemand problemen hebben of niet meer verder durven, zullen zij ervoor zorgen dat je op een geheel veilige manier weer met beide benen op de grond komt. Deze activiteit is leuk voor alle doelgroepen, van families tot bedrijfsuitjes of vriendengroepen.

Tijdens de schoolvakanties is het ook mogelijk om het High Rope Parcours met een kleinere groep te doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Klimparcours over het water

  River Ropes

  Touwbanen parcours over het water. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een pinguin-brug, lussenbrug, balkenbrug, indianenbrug, touwnet en meer.

 •  
  challenge groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  
  Tokkelen in de ardennen

  Tokkelen

  Ervaar de snelheid van een spectaculaire tokkel (deathride).