River Ropes in de Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Hou je niet zo van hoogte, maar wel van de uitdaging om te klimmen en klauteren? De River Ropes zijn touwbanen die over de rivier de Hoegne gaan waarbij de bruggen hooguit 2 meter boven het water hangen.

River ropes parcours

Na een uitleg van onze instructeur over het gebruik van de materialen ga je beginnen. Al zigzaggend beklim je verschillende touwbruggen in verschillende moeilijkheids niveaus. Er zijn onder andere een indianenbrug, een boei waarmee je naar de overkant glijdt, een skateboard, lianenbrug, lussenbrug, touwnet en de beruchte schoteltjes waarbij je je spierballen nodig zult hebben.

Hoe verder je stroomopwaarts over de bruggen gaat, hoe moeilijker de bruggen worden. Je sluit af met een brug waarbij armkracht niet onmisbaar is. Aangezien de bruggen allemaal op ongeveer 2 meter hoogte hangen zul je ook gezekerd zijn. Omdat je gezekerd bent kun je niet in het water vallen, maar natte voeten zijn niet uitgesloten, zeker bij een hogere waterstand.

Overige informatie

De gehele activiteit wordt onder het toeziend oog van onze instructeurs gedaan. Mocht iemand problemen hebben of niet meer verder durven, zullen zij ervoor zorgen dat je op een geheel veilige manier weer met beide benen op de grond komt. Deze activiteit is leuk voor alle doelgroepen, van families tot bedrijfsuitjes of vriendengroepen.

Tijdens de schoolvakanties is het ook mogelijk om de River Ropes met een kleinere groep te doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Adventure Walk groep

  Adventure Walk

  De ideale familie activiteit, een ruige wandeltocht door de Ardense bossen en weilanden.

 •  
  challenge groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  
  Tokkelen in de ardennen

  Tokkelen

  Ervaar de snelheid van een spectaculaire tokkel (deathride).