Cross Country (downhill) Mountainbiken in de Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in de schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek dan Cross Country (downhill) Mountainbike direcht via Spa adventure.

Als je aan de Belgische Ardennen denkt behoort mountainbiken tot een ‘must do’!!
Onze hoofdlocatie bevindt zich een prachtig dal, dat betekent dat als je wilt gaan mountainbiken, je eerst een stuk omhoog moet fietsen.
MAAR met de cross country (downhill) route hoeft dat niet. De ze cross country (downhill) mountainbike route neemt het omhoog fietsen voor het grootste deel weg. Met eigen vervoer rij je naar een hoger punt van de Ardennen. Onze instructeur zal hier de benodigde materialen en uitleg geven over het gebruik van de mountainbike. Voor vertrek krijgen jullie een mountainbike uitgereikt. Tevens krijg je ook een tasje met reparatiesetje en ehbo mee. Ook krijg je een routekaart in de vorm van foto’s met bijbehorende tekst voor verduidelijking waarmee je zelf de weg gaat zoeken. vanaf hier volgt een prachtige route met overwegend downhill door de countryside. Bos, weilanden, gravelpaden, prachtige uitzichtpunten en gave afdalingen heeft deze route allemaal. De route is erg leuk voor zowel beginners als gevorderden.
Er zijn een aantal mogelijkheden om de route in te korten mocht dit gewenst zijn.

Verschil met de mountainbike Down Hill

De Mountainbike Downhill is 5 Km langer en is voor 95% downhill en heeft meer technische afdalingen.

Verschil met de Mountainbike verhuur incl. route

Deze MTB off road trail start op onze hoofdlocatie, hierbij moet je dus eerst een stuk klimmen en zit meer hoogtemeters voor de benen. De MTB off road trail is ook een prachtige route die anders maar vergelijkbaar is met de cross country downhill mountainbike.

Gerelateerde activiteiten

 •  

  Mountainbike/MTB – dirt track

  Met een instructeur fiets je een zeer gevarieerde route langs de mooiste bospaadjes, weggetjes en riviertjes in de omgeving.

 •  
  Downhill mountainbiken in de Belgische ardennen

  Mountainbike/MTB – down hill

  Geen zin om naar boven te fietsen, maar wel in een ruige tocht naar beneden? Dan is de Down Hill mountainbike de activiteit die je zoekt.

 •  

  Mountainbike verhuur incl. route

  De Ardennen lenen zich uitstekend voor een mooie tocht op de mountainbike. Na een instructie krijg je een geschreven foto-route mee.