Challenge Parcours in de Ardennen

Deze challenge bestaat hoofdzakelijk uit hoogte challenges en touwbruggen over het water. Je begint met verschillende touwbruggen die over de rivier de Hoegne gaan. Denk hierbij aan een indianenbrug, lianenbrug, een balkenbrug, touwnet en een pinguïnbrug. Hoe verder je stroomopwaarts over de bruggen gaat, hoe moeilijker de bruggen worden. Je sluit af met een brug waarbij armkracht niet onmisbaar is. De bruggen hangen allemaal op ongeveer 2 meter hoogte en daarom zul je ook gezekerd zijn. Omdat je gezekerd bent kun je niet in het water vallen, maar natte voeten zijn niet uitgesloten, zeker bij een hogere waterstand.

Hierna zul je echt als team moeten samen werken. Er volgen namelijk 3 hoogte challenges die enkel door teamwork gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan kratstapelen waarbij je een toren maakt met de klimmer erop. Je kan zelfs tot 24 kratten hoog komen!! Beneden de toren stabiel houden is crusiaal en natuurlijk moeten de kratjes worden aangegeven om zo hoog te komen. Ook zul je op hoogte naar een trapeze moeten springen. Bij de Bridge of trust is vertrouwen op je team pas echt belangrijk. Doordat het team beneden de touwen strak houd kan de klimmer over de balken lopen/klimmen om de bel te luiden.

Deze activiteit is een combinatie van de losstaande activiteit River Ropes en een deel van de spellen uit de activiteit Teamchallenge.