Tokkelen in de Ardennen

Wilt u deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Op onze hoofdlocatie beschikken wij over een tokkelbaan, voor sommige ook wel bekend als deathride, van ongeveer 16 meter hoog. Na een uitgebreide uitleg van onze instructeur klim je om de beurt via touwnetten omhoog. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de camping en een gedeelte van de vallei. De instructeur boven zal er voor zorgen dat je op de juiste manier wordt ingeklikt met de katrol en karabiner. Hij/zij zal ook direct een uitleg geven over hoe je je los klikt zodra je beneden bent. Als je de zenuwen de baas bent en klaar bent voor de sprong in het diepe, ga je één voor één van de tokkelbaan naar beneden. Hierbij bereik je een gemiddelde snelheid van 35 km/h. Eenmaal beneden tot stilstand gekomen zal de instructeur aan de grond je met behulp van een ladder tot aan de grond laten komen. Hiervoor klik je jezelf los van de kabel. Vervolgens geef je de katrol door aan de volgende deelnemer.

We beschikken over 4 katrollen waardoor er goed doorgewisseld kan worden. Als wachtende deelnemer kun je de andere deelnemers toejuichen en foto’s en filmpjes maken. Nadat iedereen een keer geweest is mag je nog een tweede keer.

Tijdens de schoolvakanties is het ook mogelijk om de Tokkelen met een kleinere groep te doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  Down Hill Step in de Ardense bossen

  Down hill steppen

  Met een speciale robuuste outdoor-step door de bossen en over verharde paden (overwegend) naar beneden crossen.

 •  

  High Rope Parcours (XL)

  Touwbanen parcours in de bomen, verschillende uitdagende touwbruggen zoals een trapeze, balkenbrug en variatiebrug.

 •  
  Adventure Walk groep

  Adventure Walk

  De ideale familie activiteit, een ruige wandeltocht door de Ardense bossen en weilanden.