Boog- en buksschieten in de Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Wie is de Robin Hood van de groep? Daar komen we tijdens de activiteiten boog- en buksschieten achter. Tijdens deze activiteit ga je zowel met de handboog als een luchtbuks schieten. Eerst krijg je een uitgebreide uitleg over de technieken en de veiligheidsaspecten van het boogschieten. Daarna kun je oefenen tijdens het vrij schieten. Als iedereen dit een beetje onder de knie heeft doen we nog drie leuke spelvormen. Een spel zoals ‘schiet de vlag’ kan je helpen met gericht schieten op kleuren. We eindigen vaak met een leuk eindspel waarbij er een mooie strijd onderling is wie er de meeste punten schiet. We hebben ook een kinderboog voor de kids die mee zouden willen doen, deze is minder strak gespannen zodat het makkelijker is om te schieten. Na de 3 spelvormen ga je door naar het volgende schiet onderdeel.

Schieten met een luchtbuks

Er volgt weer een uitleg over de techniek en veiligheidsaspecten van het schieten met de luchtbuks. Op de schietbaan zijn verschillende doelwitten te vinden zoals een ijzeren bak met eendjes die verdwijnen als je ze raakt. Ook hangen er een aantal flessen waar je op kan richten. Met de flessen weten onze instructeurs leuke en creatieve spellen zoals een reactiespel waarbij de flessen worden genummerd. Ook hier wordt er vaak afgesloten met een score spel. Door op de score papiertjes te schieten probeer je om zo veel mogelijk punten te raken. Bij de kinderen helpen de instructeurs vaak met het laden van de luchtbuks mocht dit te zwaar zijn. Het boog- en buksschieten locatie is overdekt waardoor je deze activiteit altijd kunt doen, met goed of slecht weer. Ook is er verlichting aanwezig waardoor je deze activiteit ook geschikt is om in de avond te doen.

Andere populaire activiteiten

 •  
  challenge groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  

  High Rope Parcours (XL)

  Touwbanen parcours in de bomen, verschillende uitdagende touwbruggen zoals een trapeze, balkenbrug en variatiebrug.

 •  
  Adventure Walk groep

  Adventure Walk

  De ideale familie activiteit, een ruige wandeltocht door de Ardense bossen en weilanden.