Domaine Polleur en Survival Life zijn Eco Friendly!

De overweldigende natuurpracht rond ons domein verplicht ons om de bedrijfsvoering zo “Groen” mogelijk uit te oefenen, om deze schoonheid te koesteren voor de toekomst.

Domaine Polleur en Survival Life hechten groot belang aan de milieu-impact van haar activiteiten en aan de duurzaamheid van de gebruikte materialen. Daarom hebben we in de afgelopen jaren meerdere maatregelen genomen die de impact van haar activiteiten op het milieu tot een minimum hebben beperkt. Deze maatregelen bevinden zich op verschillende niveaus.

Zonnepanelen

Domaine Polleur beschikt over 81000 Watt aan zonnepanelen. Deze capaciteit is voldoende om op een zonnige dag autonoom te zijn in stroombehoefte.

Electriciteit

Domaine Polleur beschikt over 81000 Watt aan zonnepanelen om alle gasten en installaties zo autonoom mogelijk te voorzien van elektriciteit. Doordat we in een dal gelegen zijn is een windturbine geen optie en we mogen helaas geen waterrad/turbine plaatsen in het beekje dat langs het domaine stroomt.

Verlichting

De verlichting die continue moet branden (sanitair) is uitgevoerd in Led en de (buiten)terreinverlichting is uitgevoerd met spaarlampen. In opslagruimtes zijn bewegingsdetectoren geplaatst zodat niet vergeten kan worden om het licht uit te doen bij vertrek.

Water

  • Het (koude en warme) water dat bij ons uit de kranen en douches vloeit is natuurlijk gezuiverd en afkomstig uit de Hoge Venen (Eifel), net als het befaamde Spa-water. Het water wordt periodiek gekeurd en is niet gechloreerd.
  • De douches zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen zonder dat het comfort is verminderd. De ingebouwde timer zorgt voor een bewust gebruik. U kunt wel langdurig blijven douchen door meerdere malen op de timerknop te drukken, comfort blijft belangrijk.
  • De toiletten en urinoirs worden doorgespoeld met gefilterd water uit de beek dat langs het domaine stroomt.Het gebruikte (afval) water wordt behandeld in onze eigen microbiologische zuiveringsinstallatie voordat het teruggegeven wordt aan de natuur.
  • Het water wordt verwarmd door (butaan/Propaan)Gas-ketels in plaats van de, in deze regio) veel gebruikte (huishoud diesel) Mazout-ketels.

Zwembad

Het zwembad wordt verwarmd door een collector in het asfalt (de zon verwarmd het asfalt en daarmee het zwembad) en warmtepompen. De warmtepompen leveren 5x meer energie dan dat ze gebruiken waardoor het water zeer energiezuinig wordt verwarmd. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen. Door een geautomatiseerde waterbehandeling wordt er zo effectief mogelijk producten toegevoegd om de hygiene te waarborgen.

Afvalscheiding

Boven aan het domaine, bij de centrale ingang (slagboom), is het milieupark. U kunt hier uw afval gescheiden inleveren zodat een deel van uw afval wordt hergebruikt. U kunt scheiden in Papier/karton, glas, ijzer/aluminium en BBQ- kolen. De vuilophaaldienst geeft ons geen mogelijkheid om het afval verder te scheiden zoals GFT en plastics. Het afval gaat naar een vuilverbranding waar de warmte wordt gebuikt om stoom te maken voor stroomturbines, de restwarmte wordt gebruikt voor de stadsverwarming van Luik/Liege. De gebruikte oliën en vetten van de keuken/cafetaria/snackbar wordt ingeleverd bij een recycle-bedrijf die het verwerkt tot biodiesel.

Hout

Al het snoei-hout wordt hergebruikt, de takken worden versnippert en gebruikt voor paden op het outdoor-terrein en de stammen worden in de winter gebruikt in houtkachels om huizen te verwarmen.